ארכיון הקטגוריה: קנדידה אלביקנס

פרק 2: נדידת הקנדידה

File:Candida albicans PHIL 3192 lores.jpg

(תמונה של פטריית קנדידה על צלחת פטרי, עבודתו של וויליאם קפלן במסגרת ה-CDC באדיבות וויקימדיה).

בידיעות אחרונות מפורסמת כתבה על קנדידה ואיך נפטרים מימנה. העצות שניתנו בכתבה מצוינות. אולם הכתבה מתעלמת מכמה נקודות בסיסיות בתופעת הקנדידה. במקרה (או שלא) כל הנקודות החשובות מהן מתעלמת הכתבה, אינן ידועות לרפואה "הקונבנציונאלית". לעיתים קרובות הרפואה "הקונבנציונאלית" אף גורמת ישירות לקנדידה. להשלמת התמונה, במידת האפשר, אני מביא את הפוסט הבא.

קנדידה היא פיטריה שנמצאת אצל כל אחד מאיתנו. כשאנחנו בריאים, הקנדידה פועלת במעיים על אש קטנה. החיידקים הטובים והקנדידה חולקים את המזון במעיים, ומתקיים שיווי משקל ללא תופעות לוואי מיוחדות.

לעיתים מופר שיווי המשקל, והקנדידה מתחילה להתפשט. הקנדידה גודלת על המזון שבמעיים, שולחת קורים לתוך דפנות המעי. הקורים האלה מערערים את דופן המעי, ותופעת המעי הדליף עלולה להתרחש. חלקי אוכל בלתי מעוכלים נכנסים למחזור הדם, מעסיקים את התאים הלבנים וגורמים לתופעות לוואי רבות: נפיחות, שלשול או עצירות, דיכאון, ערפול מנטלי, בעיות בזיכרון, שינוי מצב רוח, כאבי שרירים ופרקים, אלרגיות, אובדן שיער, דלקות בסינוסים ובאוזניים, פטרת בציפורניים, פטרת בעור, תשישות כרונית, שיעול, היפר-אקטיביות, צרבת, רגישויות לחומרים כימיים, תשוקה למזונות מסוימים כמו סוכר פחמימות (מאפים) או חומץ, שיעול מתמשך, בעיות בבלוטת התריס, ואפילו סרטן, ועוד..

ווינט פירסם עוד כתבות על הקנדידה, זו בהחלט התקדמות, משום שהרופאים בקופ"ח בקושי מכירים את הבעיה. מצד שני, אחד הדברים הבולטים שכמעט ולא נוגעים בכתבה, הוא מדוע הקנדידה פתאום משגשגת?

לקנדידה יכולות להיות סיבות רבות בינהן שלוש סיבות בולטות:

1) תזונה לקויה – מזון מעובד שטעון בסוכרים, פחמימות, שומנים מעובדים ותוספי מזון, מחליש מאוד את אוכלוסיית החיידקים הטובים, ומקשה על העיכול. המעי מתמלא במזון לא מעוכל, וזוהי בדיוק סביבת הגידול הרצויה של הקנדידה. הסוכרים הפשוטים משנים את סביבת המעי לחומצי והקנדידה מעדיפה סביבה חומצית. חיטה מודרנית, וחלב בעלי מולקולות ארוכות וקשות לפירוק (גלוטן וקזאין). לעיתים קרובות היכולת לפרק את המולקולות בעזרת מיצי העיכול מתנוונת (כספית יכולה לתרום לבעיה). המולקולות האלה ממשיכות במעי ומזינות את הקנדידה.

2) רעלים ומתכות – כספית מנטרלת חלק מהאנזימים במעיים שמתפקידם לפרק את האוכל. הקנדידה יכולה להתרבות בשל מזון לא מעוכל. הכספית נמצאת בשפע בסתימות אמלגם ומופרשת למערכת העיכול כל העת, האנזימים מוחלשים, והקנדידה יכולה לפרוח. הכספית והאלומיניום פוגעים במערכת החיסון כתוצאה הגוף מתקשה להתמודד עם הקנדידה.

3) אנטיביוטיקה – האנטיביוטיקה אינה פוגעת רק בחיידקים "הרעים" שגורמים לדלקת. אלא גם בחיידקים הטובים של המעי. כתוצאה לקנדידה אין "תחרות" והיא יכולה לפרוח ולשלוח קורים.

מעל כל אלה מתקיימים גורמים נפשיים שונים כגון טראומות, זכרונות קשים, התנהגות מעיקה, שמכוונים אותנו לתחלואה בקנדידה.

על פי מטפלים אלטרנטיביים הגורמים הנ"ל משחקים תפקיד חשוב, אם לא מרכזי, בהתפרצות הקנדידה. אבל משום מה, חלקם מוזכר בדרך אגב בווינט, וחלקם כלל לא מוזכר.

בכתבת המשך, אספר על שיטות לריפוי.

פרק 1:הכירו את האורחת שלכם – קנדידה אלביקנס

גבירותיי ורבותיי הכירו את הפטרייה קנדידה אלביקנס. היא לא צריכה לעלות לבמה. למרות שאתם לא רואים אותה, וחלק מתכחשים לה (כולל רוב הרופאים בקהל), היא כבר נמצאת בבטן שלכם. נכון, כל אחד ואחד מכם (כולל אתם – הרופאים בקהל) מארח את הפטרייה הזו. פטרייה שככל הידוע אין לה שום תפקיד חיובי חוץ מלהזכיר לכם שהמצב הבריאותי שלכם מדורדר.

בגוף בריא הפטרייה הזו שקטה ולא מזיקה, היא מתקיימת כאורגניזם קטן ונחבא אל הכלים. אבל כשתיתנו לה את התנאים המתאימים היא תתחיל לגדול. כפטרייה היא לא מתחלקת כדי לגדול, אלא שולחת זרועות(קורים). קורים ארוכים ארוכים. הפטרייה אוהבת לאכול את המולקולות הארוכות כמו גלוטן וקזאין, שמערכת העיכול לא מתגברת עליהם. היא פורחת שמערכת העיכול אינה במיטבה ואוכל לא מעוכל עובר בה.  היא תפרח לאחר שהאנטיביוטיקה (שהרפואה המערבית מחלקת ביד רחבה) תשמיד את החיידקים הטובים במעי, משום שהם מתחרים איתה על המזון. היא תשגשג במערכת העיכול לאחר שמתכות כבדות, חומרי הדברה, מולקולות פלסטיק, הורמונים, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל, מייצבים, חומרי שימור,  ושאר מרעין בישין של התזונה המערבית יפגמו בתהליך העיכול.

בנוסף היא גם תמיר את הכספית הטהורה המשתחררת מהסתימות שלכם למתיל-מרקורי, תרכובת שנספגת היטב בדם (בניגוד לכספית הטהורה), חודרת למוח, ומאוד רעילה. היא אפילו מפיקה מעט אנרגיה מהתמרת הכספית למתיל מרקורי.

הקורים של הפטרייה נשלחים לבין התאים המרכיבים את דופן המעי, ויגרמו לזליגה של המזון הלא מעוכל לתוך הדם (Leaky gut). תופעה שבפני עצמה גורמת לבעיות רבות. הנבגים של הפטרייה ינשאו בדם ויכולים להגיע לאיברים רבים.

הפטרייה הזו גם מייצרת חומרים שגורמים לתשוקה לאוכל שהיא אוהבת  – סוכר ופחמימות. נשמע מוזר אבל זו המציאות.

עוד תכונה מעניינת – היא יודעת להשתנות. אומנם התכונה נכונה  לגבי כל האורגניזמים, אבל אצל האורחת הקטנה-גדולה הזו, יכולת השינוי מרשימה במיוחד.

והתכונה הכי מעניינת (אם לנקוט בלשון עדינה) של האורחת שלכם – גרימת סרטן. ד"ר סימונצ'יני מייחס את התפתחות הגידולים הסרטניים לפטריה הזו. התיאוריה על רגל אחת – כשהפטרייה יוצאת מכלל שליטה ויוצרת גידול לא מבוקר בגוף, הגוף מנסה לבלום את הפטרייה ויוצר גידול סביב לפטרייה. לטענת ד"ר סימונצ'יני זה הגידול שנחשב לסרטני. ד"ר סימונצ'יני ריפא חולים בסרטן סופני בעזרת סודה לשתייה שמשנה את סביבת הגידול לבסיסית – סביבת גידול שהפטריה אינה מחבבת.

בקיצור הפטרייה הזו יושבת בשקט ומחכה לשעת כושר. הרעלת כספית מסתימות, מזון מעובד, מוצרי חלב, טיפול אנטיביוטי, או חולשה אחרת של מערכת העיכול, גורם נפשי, והיא תתחיל לפרוח.

מהמעי היא תישלח נבגים לזרם הדם ומשם לאיברים אחרים.