ארכיון מחבר: admin

ד"ר אנדרו קאופמן וד"ר תומס קואן בשיחה על פלאומורפיזם

kuan kaufman pic

הדבקה חיידקית אפשרית במחלה רק במידה ותנאי הסביבה מעודדים את התפתחות החיידקים. כלומר אם נשתול חיידקים בגוף בריא, החיידקים לא יתפתחו.
אורגניזמים כמו חיידקים פטריות נוצרים מחלקיקים בסיסיים שנקראו בשם מיקרוזימאס (ע"י המדען הצרפתי אנטון ביצ'אמפ). החלקיקים האלה תמיד נמצאים בגופנו ומתקבצים ליצירת צורות מורכבות יותר המוכרות ברפואה כפטריות (קנדידה למשל), וירוסים וחיידקים משני הסוגים העיקריים (חסרי גרעין ובעלי גרעין). החלקיקים הבסיסיים (מיקרוזימאס) לא ניתנים להשמדה, הם תמיד נשארים ויוצרים אורגניזמים חיים באופן ספונטני בהינתן התנאים המתאימים. החלקיקים האלה גם מסתדרים כתאי גוף מועילים, ויכולים להפוך לכל סוג של תא גוף ולכן למעשה הגוף שלנו מורכב מהם.
תאוריית ההדבקה שמזוהה עם ד"ר לואי פסטר, שגויה. היא מעולם לא הוכחה. עולם הרפואה פועל מתוך הנחות יסוד שגויות. לכן לא מצליחים הרפואה ברוב המקרים אינה מצליחה לרפא מחלות. היא מצליחה לסייע לריפוי לבעיות מבניות כגון שברים, או חסימות למינהם בעזרת מעקפים. אולם מחלות מטבליות בדרך כלל אין הצלחה בריפוי.

https://www.bitchute.com/video/HToWjVkynB3Q/?fbclid=IwAR0sHZN6PUrhHfZpnsd_KIt4JN8eUyczxuZhHLn8EV6shUcEBUhv63bJTWc

תוספי יוד – המלצה על הספר של ד"ר דייויד ברונשטיין

ד"ר דייויד ברונשטיין בעל ניסיון עשיר בטיפול ביוד הוציא ספר על ניסיונו בטיפול בעזרת יוד בכמויות גדולות.ד"ר דייויד ברונשטיין
ארגון הבריאות העולמי ושאר ארגוני הבריאות המימסדיים ממליצים על לקיחת תוסף יוד בכמות של 90-290 מיקרוגרם ליום. דייויד ברונשטיין מדבר על 12-50 מיליגרם יוד ליום (בתוספת ויטמינים נוספים). פי עשרות ומאות מהמלצת ארגון הבריאות העולמי.

למה צריך יוד בגוף?
* אפופטוזיס – כשיש יוד בשפע בתאים, נוצרת מולקולת שומן מיוחדת שמסייעת לתפעול מנגנון הקרוי אפופטוזיס. מנגנון אפופטוזיס מפעיל מערכת השמדה עצמית כשהתא מתפקד באופן לקוי. תא שמתפקד באופן לקוי עלול להתפתח לתא סרטני. לפיכך ליוד בכמות גבוהה יש פוטנציאל למנוע סרטן.
* ייצור הורמוני בלוטת התריס – בעיקר T3 T4 שמורכבים בעיקר מיוד. הורמונים שמשפיעים על קצב הגוף ופעילותו ונדרשים לתפקוד תקין.
* הורמון גדילה והתפתחות ילדים – במחקרים נמצא קשר בין מחסור ביוד לבין בעיות התפתחותיות וכן מחסור בהורמון גדילה.
* היוד נחוץ להריון תקין ולמניעת מומים בילודים.
* כל תא בגופנו מכיל יוד. ריכוזי יוד ניתן למצוא בגוף בבלוטות , במוח, באיברי רבייה, בשדיים, בעיניים. להערכתי ישנם תפקידים נוספים של יוד בגוף שעדיין לא מסופרים בספר זה.

מחלות שניתן לרפא בעזרת תוסף יוד:
* מחלות הקשורות בבלוטת התריס – גרייבס, האשימוטו, יתר-פעילות בלוטת התריס, תת-פעילות בלוטת התריס, גויטר.
* מניעת סרטן – במיוחד סרטן השד, השחלות, פרוסטטה.
* שד פיברוציסטי.
* בעיות התפתחותיות בילדים – מוטוריות, נוירולוגיות, התפתחות מינית ועוד.

מדוע עלה הצורך בתוספי יוד בתקופתנו – התמעטות היוד במזון וחדירה מאסיבית של מזהמים למזון לאויר ולמים שתופסים את מקום היוד בגוף – פלואוריד, כלור, ברום, פרכלורט.

בנוסף ישנן כמויות מומלצות, איזה בדיקות נדרשות לפני שלוקחים יוד, איזה ויטמינים נלווים מומלצים, מה תופעות הלוואי האפשריות. הפרוטוקול בדרך כלל מתחיל בכמויות קטנות ועולה עד לכמות גדולה שמתאימה למטופל האינדיבידואלי.
יצויין שלקיחה של כמות גדולה של יוד לגוף שאינו מורגל בתוספי יוד כלל עלולה להיות מסוכנת ולגרום לתופעות לוואי קשות. לכן מומלץ להעזר במטפל שמבין את הנושא, ולחקור היטב לפני שמתחילים בתוספי יוד.

יוד - למה הוא דרוש

ראיון שלי אצל מיכאל בלום

מצרף קישור לראיון שלי בתוכנית הראיונות של מיכאל בלום.

תודה למיכאל שאירח אותי לראיון בו סקרנו בקצרה את תאוריית הפליאומורפיזם והקשר שלה לפייק-מגיפת הקורונה. דיברנו קצת על האיידס, נגיף HIV, בדיקות PCR, ד"ר קארי מוליס וההשלכות והקשר לנגיף SARS-COV02.
קינחנו בסדר עולמי חדש ו-5G.

להלן הראיון:

חה"כ זאב אלקין – השר להגנת הסביבה?

Zeev_Elkin

התמונה מאת יעקב

השר החרוץ זאב אלקין ממשיך בעיסוקיו הרבים – הוא התערב בהקמת מרכז תעסוקה לערבים בירושליים, הדחת ראש עירית טבריה – מר  רון קובי, הופעה בפאנל בנושא משבר האקלים במזכרת בתיה, התבטאות בעניין יולי אדלשטיין וחסינות רה"מ היוצא בנימין נתניהו, חתימה על הסכמי אימוץ עם רוסיה (ללא להט"בים) ואפילו הוא עמד בראש צוות בין משרדי סודי! לשחרור נעמה יששכר, וזו רק רשימה חלקית.
אולם, השר להגנת הסביבה לא מצא זמן לענייני האסדה. כלומר הוא כן מצא זמן ב 31.12.2019 להכתיר נישוב מזויף של האסדה כהצלחה מסחררת לכולם – לחברת נובל אנרג'י ולתשובה, לתושבים, לסביבה, ולממשלה. אבל ככל הנראה הנישוב האמיתי בוצע למחרת, כשהשר הפליג לענייניו המרובים והחשובים בכנסת בליכוד ובממשלה….
בקשה להתייחסות של השר לנישוב האמיתי (שבוצע למחרת הנישוב המזויף), נותרה באויר…. מיותמת וגלמודה. השר כבר עסוק בשלל ענייניו… ההצגה לתקשורת נגמרה?

אולם לצערנו רק התחלנו. נובל אנרג'י בה שם השר אלקין את מבטחו, ידועה כשיאנית התקלות בקולורדו , עם כזה רזומה, התקלות הן רק עניין של זמן (קצר).

במשך כחודש מתחילת ינואר עד תחילת פברואר התרחשו 8 תקלות מהן 6 תקלות של הפעלת לפיד שריפה למזהמים.
לפיד השריפה פועל כאשר מערכת סינון הרעלים מפסיקה לפעול, וכדי לצמצם את כמות המזהמים המשוחררים לאטמוספירה הלפיד שורף חלק מהזהמים וחלקם משחרר.
אתמול לפי עדויות אף התרחש פיצוץ עז לפני הפעלת הלפיד בעוצמה גדולה שהאירה את כל האיזור, חלונות הבתים בישובי החוף הסמוכים רעדו. נובל אנרג'י טוענת " לא ארע כל פיצוץ או ארוע חריג אחר." אז היה או לא היה ?
אולי תחנות הניטור יוכלו להבהיר את העניין? אך גם כאן נחלש מאוד המרץ המרשים של השר אלקין. המשרד לאיכות הסביבה וויתר על ניטור רציף של בנזן על האסדה ותחנות החוף סובלות מתקלות חוזרות ונשנות.
אז אולי השר אלקין יתפנה מעיסוקיו המרשימים לטובת העניין לשמו משלמים לו כל חודש כ 47000 ש"ח?
אולי השר ימצא מעט זמן כדי לתחקר את כל תקלות הפעלת הלפיד כפי שנדרש בהיתר? אולי השר יספר לנו אם היה פיצוץ ואם כן אז למה? ואולי השר יספר לנו מדוע הנישוב התרחש אחרי שהכריזו על סיומו?

נמתין בסבלנות.

תעלולי השר זאב אלקין ואסדת הגז המזהמת

Zeev_Elkinבתאריך ה-31.12.2019 בישר השר זאב אלקין באופן חגיגי בטוויטר:"הנישוב הסתיים. אין שום חריגה בנתוני ניטור. רוב הגז שמדינת ישראל משתמשת בו כבר עכשיו הוא מלוויתן. הישג עצום למדינת ישראל שהופכת למעצמת גז וגם הישג סביבתי בתהליך ויתור על הפחם למען הסביבה ובריאות התושבים.".
הודעה קצת מביכה מאחר והגז שהופק מאסדת ליוויתן ברובו מיועד ליצוא. אבל נניח לזה. למעשה השר טען שהכל טוב! הניטור פעל למופת, לא היתה שום חריגה, הנישוב הסתיים בהצלחה, הגז זורם והתושבים שהתפנו יכולים לחזור לבתיהם! לפיכך המשרד לאיכות הסביבה התפנה מהאיזור והשקט חזר לעוטף ליוויתן.
הכל נפלא אבל… אחרי חגיגות הניצחון, המשיכה מצלמה טרמית של שומרי הבית לפעול. למחרת היום כשהחיים שבו למסלולם מאתרת המצלמה נישוב! בתחילה החלו לזרום גזים קרים, ככל הנראה חנקן במשך 5 שעות, לאחר מכן בשעות החשיכה החלו גזים אחרים להפלט – ככל הנראה פחמימנים במשך שלוש וחצי שעות. להשוואה ביום קודם (תאריך הנישוב הרשמי) נפלטו גזים במשך 20 דק' בלבד לפי המצלמה הטרמית. למזלם של תושבי החוף ב 1.1.2020 הרוח נשאה את המזהמים לתוך הים.
אז רגע… אולי השר זאב אלקין טעה?  אולי הטעו אותו והוא בתמימותו הכריז על סיום הנישוב כשהוא בקושי התחיל?
בדיוק לשם כך שלחו שומרי הבית פניה לשר אלקין וביקשו לעכב את הנישוב השני, שאמור היה להתבצע כעבור שבוע, עד לתחקור הנישוב הראשון. נראה לכם שהשר זאב אלקין יתחקר את הפארסה של הנישוב הראשון? אני אמתין בסבלנות. אבל החיים ממשיכים וכבר עברנו את הנישוב השני!
הנישוב השני התרחש ב 6.1.2020. הנישוב התבצע ברוח צפונית. אולם אין תחנות ניטור באיזור אליו הגיע ענן הגזים, גם אין על האסדה עצמה…. כך שלא ניתן לדעת מה נפלט באותו נישוב. אולם… שוב, בתום הנישוב חלה התפתחות מעניינת. אזרחי איזור זכרון יעקב הריחו ריחות חריפים באמצע הלילה. תחנת הניטור באתר "חגית" הראתה עליה גדולה בכמות מזהמים מסוימים. תחנת הניטור של זכרון הפסיקה לשדר ב 18:30.
שוב לאחר הנישוב החלו הבעיות…. בקשה מהמשרד להג"ס לחקור את העניין לא נענתה באופן רציני. עד פרסום פוסט זה לא פורסמו שום מימצאים.

נניח שבפעם הראשונה כבוד השר אלקין טעה\הוטעה והאמין בתמימות שהנישוב הסתייים.
מה לגבי הפעם השניה? מדוע השר אלקין לא מברר מדוע עלו ערכי המדידות ב"חגית" במקביל לריחות הקשים באיזור זכרון יעקב? אולי ענן הנישוב הגיע לזכרון ואולי טעינת המיכליות בקונדנסט גרמה לריחות? לא ברור ועדיין אין התייחסות רצינית מצד השר לעניין.

הערה לשר אלקין: בניגוד למה שנאמר לאחר הנישוב הראשון, אני לא מקבל כסף מאף אחד עבור הפוסטים האלה. למרות זאת הם ימשכו עד שהשר להגנת הסביבה זאב אלקין יתחיל לעשות את העבודה שלו.

 

השר זאב אלקין ואסדת הגז המזהמת

השר זאב אלקין

השר זאב אלקין

השר להגנת הסביבה – זאב אלקין, הוא אחד השרים העסוקים ביותר. ניתן לשמוע על השר מדי שבוע, ואפילו כמה פעמים בשבוע בעיקר בענייני הקמת ממשלה, קואליציה, בני גנץ, טיילת בחומות ירושליים, פטירתה של גאולה כהן ז"ל, מתקן לשריפת פסולת בפארק אריאל שרון, ועוד מגוון נושאים מרשים.
אולם בנושא אחד קשה לשמוע את דברי השר, אולי זה בגלל כלי תקשורת ואולי זה בגלל שהשר ממעט להתבטא בעניין זה. אבל העניין הוא לא קטן, למעשה זה מדובר במפעל ענק, אולי בהיקף הכי גדול במדינה, עם פוטנציאל לזיהום וסיכון עצום. מדובר בתשלובת הפטרוכימית שמתוכננות למול מישור החוף הצפוני מנתניה עד לחיפה לטיפול בגז שהתגלה בים. כשסוף סוף ניתן לשמוע את השר בעניין – הוא אומר שהכל בסדר אין בעיה של זיהום הנובע מהאסדה.
אסדות הגז הן המפעל הפטרוכימי הגדול ביותר במדינה, מדובר על מאות קילומטרים של צינורות הולכה לנפט מסוג מזהם במיוחד מסוג קונדנסט וגז מאתר הקידוח של שדה לוויתן עד למקום ההפרדה והזיקוק המתוכנן בנמל חיפה.
מדובר על אתרי אחסון יבשתיים גדולים לקונדנסט שמהווים מטרה קלאסית לאויבים בעת מלחמה, וסיכון לזיהום מתמיד בגזים רעילים בעת רגיעה. מדובר על פליטה מתמשכת של גזים רעילים כגון בנזן בקרבת החוף (מרחק של כ-9 ק"מ). מדובר על חברת נובל אנרג'י – בעלת היסטוריה עשירה של הפרות היתרים ותקלות ברחבי העולם. מדובר על סיכון משמעותי למי התהום בתוואי ההולכה של הנפט והגז. מדובר על פליטת מתאן (גז חממה) בכמויות אדירות. 
בנוסף כיום מדובר על הרצה מזהמת במיוחד של האסדה עם פליטת מזהמים בזמן קצר בכמויות העולות כמה מונים מהפליטה הרגילה – לטענת השר אין סיבה לחשש. אולם פרופ' מיכה ברחנא (לשעבר האפידמיולוג הראשי במשרד הבריאות) נתן חוו"ד שהרצת האסדה תגרום לזיהום אויר שמהווה סיכון מיוחד לחולים במחלות כרוניות, ולדעתו יש לשקול פינוי של כל האוכלוסיה באיזור הסיכון. לדברי פרופ' ברחנא הסיכון תלוי במשטר הרוחות בעת ההרצה, אולם משטר הרוחות אינו ניתן לחיזוי מדויק. יוצא שלפי פרופ' ברחנא כשהשר אומר שאין סיכון מיוחד הוא מהמר על בריאותם של תושבי האיזור.
משרד לאיכות הסביבה בראשות השר אלקין אף אישר את הפליטה המוגברת כשיש בעיות קשות בניטור שאמור לבדוק את מידת הזיהום. המשרד לאיכות הסביבה לא דרש ניטור רציף בשטח האסדה, והתחנות היבשתיות לניטור רציף מחקו נתוני פליטה בדיוק כשהתרחשה חריגה מהריכוז המותר!

נראה שבשלל עיסוקיו של השר, הוא הפקיר את התפקיד שבעיני החשוב ביותר, איכות הסביבה. בעת כהונתו מוקמת התשלובת שצפויה לגרום לזיהום האויר החמור ביותר, ובעלת פוטנציאל סיכון עצום לסביבה הימית והיבשתית.
השר אינו מתריע, ואינו פועל לעצירת הסיכון העצום הזה. יתירה מכך נראה שהוא ממהר לאשר לתשלובת את פעולתה גם כשנתוני הזיהום הצפויים קשים, ומעלים עין מפיקוח רשלני. השר אלקין נכשל כישלון חרוץ בתפקיד החשוב ביותר שלו.

"כנס החיסונים" הבינלאומי בישראל

הכנס מאורגן ע"י מתנדבים מעמותת "חיסונים – בחירה מושכלת" על מנת להביא מידע עדכני ומדויק על חיסונים – בטיחות ויעילות.

Dryvax

התמונה האדיבות וויקימדיה לפרטים נוספים לחצו על התמונה.

זה המקום להורים שמעוניינים ללמוד על החיסונים ולקבל תשובות מממיטב בעלי המקצוע והמומחים שאינם ממומנים ע"י תעשיית התרופות.
האם כדאי לחסן? באיזה גיל? איזה חיסונים חשובים? מה בדיקות הבטיחות שנעשות לחיסונים? מה הסיכונים שבחיסונים? מהי חסינות העדר ועד כמה היא באמת אפקטיבית?
"כנס החיסונים" הוא המקום הנכון לשאול שאלות ולקבל תשובות.
מאחר והכנס הזה אינו ממומן ע"י תעשיית התרופות, המימון כולו מצרכני החיסונים.
לכנס יגיעו מומחים בעלי שם בתחום, המימון הדרוש לארגון הכנס לא מבוטל….
התרומה שלכם חשובה לקיום הכנס!
מוזמנים לתרום בקישור הבא:
https://fund.educated-choice.com/campaign/educated-choice?utm_source=mail&utm_medium=mail&utm_campaign=mail&utm_term=mail&utm_content=mail

צבים כל הדרך למטה – מבט מאוזן על חיסונים

מבט מאוזן על חיסונים

מבט מאוזן על חיסונים

הספר צבים כל הדרך למטה מסכם מחקר על בטיחות ויעילות החיסונים.
הוא נותן תשובות בשאלות שבעבר נראה ככפירה אפילו לשאול אותן כגון: האם החיסונים אחראים לירידה בתמותה ממחלות זיהומיות? האם החיסונים נבדקים לבטיחותם טרם השיווק? האם נעשה מעקב אחר תופעות לוואי מחיסונים? האם זה בטיחותי לתת כמה חיסונים בזריקה אחת? תעלומת הפוליו ועוד…

קישור לקניית הספר:

https://gidonkenar.com/turtles-book/

את הספר מלווה בלוג שמשום מה פייסבוק חסמו את הגישה אליו. אז אם ברצונכם לקבל זוית נייטרלית לחיסונים ולראות כיצד מנסים להעלים ולהכחיש כל התנגדות לחיסונים, אתם מוזמנים לבלוג של הספר:

https://turtlesbook.blogspot.com/

מי אמור לשלם על ההפלרה המתוכננת?

ההפלרה היא פעולה של שפיכת תמיסה לא מסוננת ורעילה מתעשיית הפוספטים למי השתיה. התמיסהחומצה פלואורוסליצית מכילה חומצה פלאורוסיליצית רעילה ורעלים נוספים כגון כספית, ארסן, עופרת וככל הנראה גם אורניום רדיואקטיבי.

הפלרה נופלת בקטגוריה של הרעלת בארות ואסורה בחוק המים, תשי"ט-1959:

"20ב. (א) חייב אדם להימנע מכל פעולה המזהמת מים או עלולה לגרום לזיהום מים, במישרין או בעקיפין, מיד או לאחר זמן; ואין נפקא מינה אם היה מקור המים מזוהם לפני אותה פעולה ואם לאו.
(ב) לא ישליך אדם ולא יזרים לתוך מקור מים או בקרבתו חמרים נוזלים, מוצקים או גזיים, ולא יניח אותם בו או בקרבתו."

כמו- כן מפורט בחוק:
"20ג. מי שברשותו מיתקן להפקת מים, להספקתם, להובלתם, לאגירתם או להחדרתם לתת-קרקע, חייב לנקוט בכל האמצעים הסבירים כדי למנוע שהמיתקן או הפעלתו יגרמו לזיהום מים."

כלומר כל נושאי התפקידים שמחליטים על הפלרה הם לכאורה עבריינים לפי חוק המים והם בבחינת מרעילי בארות, הדמויות העיקריות בעניין הם:
*רה"מ ושר הבריאות מר בנימין נתניהו – חתם על תקנות ההפלרה לפני כשבוע.
*סגן שר הבריאות מר יעקב ליצמן - מקדם את ההפלרה במשרד הבריאות
*מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו - מקדם את ההפלרה
*ראש שירותי הבריאות במשרד הבריאות ד"ר רבקה שפר - תומכת בהפלרה ובהסברה לגביה
*לשעבר יו"ר האיגוד לרפואת ילדים ומנהל האגף לרפואת ילדים בב"ח וופלסון כיום פרופ' אלי סומך - תומך נלהב מזה שנים רבות בהפלרה ונותן גושפנקא רפואית לשפיכת הרעלים למים
*פרופ' מן יהונתן לשעבר דיקן הפקולטה לרפואת שינים באונ' העברית – תומך ותיק בהפלרה ונותן גושפנקא רפואית לשפיכת הרעל למים

נושאי המשרה הנ"ל דאגו שההפלרה תאושר במוסדות השלטון, אולם נשארה שאלה פתוחה. מי ישלם על ההפלרה? מאחר וההפלרה בכל מקרה תעשה בתשלום האדיב של האזרחים, השאלה המדויקת יותר האם ההפלרה תעשה על חשבון משרד הבריאות? או על חשבון רשות המים שתטיל את העלות על צרכני המים?

יצוין שבעצם ביצוע ההפלרה רשות המים הופכת לגוף עברייני שעובר על חוק המים, אולם הטלת התשלום על צרכני המים מגדילה את האחריות של רשות המים לעבירה החמורה הזו.

פרופ' גרוטו אמר לוועדת הפנים והגנת הסביבה בתאריך 16.3.2018 שההפלרה תבוא ממקורות משרד הבריאות ולא על חשבון מחיר המים, נציגת האוצר נעמי ברנפלד אמרה שזו נקודה חשובה:
"היו"ר דוד אמסלם:
בגדול, אני מבין שהסיכום הוא שאם אתם תגיעו להסכמה במהלך הזמן להביא מקור חיצוני, אין בעיה, ואם לא, משרד הבריאות יספוג את זה ממקורותיו.
איתמר גרוטו:
זה לא יהיה מתעריף המים אלא ממקורות משרד הבריאות. יש לנו זמן עד שזה ייכנס לתוקף.
נעמי ברנפלד:
חשוב להבהיר שזה לא יהיה מתעריף המים."

לאחרונה נודע בבג"ץ נגד הפלרה בתאריך 11.6.2017 שלמעשה וועדת הפנים והגנת הסביבה הוטעתה והתקציב להפלרה יוטל על הצרכנים! להלן דבריו של עו"ד נציג המדינה בבג"ץ:
"… סוכם כי תקצוב ההפלרה יובא לאישור מועצת רשות המים בתוך חודשים, וזאת על מנת להוסיף את עלות ההפלרה על מחיר המים".

מעבר לסעיף התקציבי יש פה שאלה עקרונית לגבי מידת המעורבים של בעלי המשרה במעשה הלכאורה עברייני של שפיכת רעלים למי שתיה.

אינג' גיורא שחם – יו"ר ומנהל רשות המים צריך לקחת להחליט אם אכן הוא מוכן להטיל את עלות ההפלרה על צרכני המים.

תודה לאינג' אהוד לשם – יועץ לענייני מים וקולחין על הבאת העניין לתשומת הלב הציבורית וכן על ריכוז המקורות בעניין.

הקשר בין הפלרה ליעלים בנחל אשלים

בתאריך 30.6.2017, נפרצה בריכה של חומצה במפעל רותם אמפרט וכמאה אלף קו"ב חומצה זרמו

צילום: https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%A2%D7%9C#/media/File:PikiWiki_Israel_38769_Male_Ibex.jpg

צילום:
Netzach Farbiash, Ph.D Pikiwiki Israel

במורד נחל אשלים. החומצה הזו הרעילה את החי והצומח בנחל אשלים וגרמה לאסון סביבתי. הנחל סגור עד היום למטיילים בשל זיהום הקרקע והגבים, עדר היעלים באיזור זה הורעל למוות.
לרותם אמפרט יש היסטוריה של זיהום הקרקע ומקורות המים באיזורים בה היא פועלת. לפי עמותת "אדם טבע ודין", בריכות החומצה מזהמות את מי התהום וגורמות להמלחת מעיינות באיזור. הזיהום התגלה כבר ב-1980 בעין צין ובעין עקרבים.
בשל הזיהומים עלתה דרישה מרותם אמפרט לאטום את בריכות החומצה כי למנוע חלחול. flurosilicic
אכן רותם אמפרט תכננה להקים מתקן חדיש לטיפול במי החומצה בתחילת שנות ה-2000 שיקטין את הבעיה, אולם למרות זאת ב-2016 עדיין לא נאטמו הבריכות.

לפי הטיפול של רותם אמפרט בבעיית מי החומצה נדמה היה שהפיתרון היחיד שהיא מסוגלת לבצע הוא בריכות חלחול שמזהמות את מי התהום. באירוע פריצת בריכת החלחול נדמה שאפילו פיתרון זה לא החזיק מעמד והחומצה הרעילה שטפה את הנחל.
נשאלת השאלה מדוע המפעל נתקל בבעיה כה קשה עם תמיסה חומצית ללא פיתרון אקולוגי לטיפול בהם? מאחר והמפעל לא מפרט את הבעיות של עצמו, ולא מספר מה המחיר הסביבתי  של תעשיית הפוספטים נפנה למקורות אחרים…. במקרה הזה לאתר http://fluoridealert.org (וזה כבר רמז שהעניין קשור להפלרה….).
בשנות ה-50 של המאה הקודמת מפעלי הפוספטים לייצור דשנים נתקלו בבעית זיהום אויר חמורה. מסתבר שבסלע הפוספט מימנו מפרידים את הדשנים, ישנו ריכוז גבוה של רעלים – כולל כמות נכבדה של פלואור. כשהעשן נפלט בתהליך הייצור החוצה ללא סינון הוא גרם למפגע סביבתי קשה ופגיעה קשה בחי ובצומח בסביבת המפעל בשל ריכוז גבוה של פלואור באויר.
מפעלי הפוספטים שחיפשו פיתרון טכנולוגי לבעיה זו מצאו את סולקנים מיוחדים שבעזרת זרם מים מסננים את הרעלים מהאויר הנפלט מהארובות. הסולקנים האלה נכנסו לשימוש, וכיום האויר הנפלט ממפעלי הפוספטים נקי הרבה יותר. אולם נוצרו מים רעילים בתהליך סילוק הגזים הרעילים. המים האלה מכילים בעיקר חומצה פלאורוסיליצית (כ-30% עד 40%), אולם גם שורה של רעלים אחרים כגון עופרת, כספית, ארסן ואפילו אורניום. אלה מי החומצה הפלואורוסיליצית שרותם אמפרט נאלצת להזרים לבריכות חלחול באין פיתרון אחר…
או שיש פיתרון אחר… הפיתרון אבסורדי ככל שישמע הוא הזרמת החומצה למי השתיה שלנו במינון נמוך בתהליך שנקרא הפלרה.
למרות שהשכל הישר זועק לשמיים מסתבר שיש שורה של רופאי שיניים שממליצים להוסיף את החומצה הפלואורסיליצית (ללא סינון כפי שנוצרת בסולקנים של מפעלי הפוספטים) למי השתיה שלנו כפיתרון לעששת. כמו-כן ישנם רופאים שממליצים להוסיף את החומצה הפלואורוסיליצית למי השתיה וחלקם בעלי תפקידים בכירים במערכת הבריאות.
ההפלרה לא נשארה בגדר המלצה אלא הפכה לפרקטיקה מקובלת ומחויבת בישראל מסוף שנות ה-80 ועד לספטמבר 2014. בשנה זו בלחץ של שרת הבריאות יעל גרמן שינה משרד הבריאות את עמדתו והפסיק את ההפלרה בכל הארץ.
כשההפלרה היתה בתוקף עד 2012 היא סיפקה לרותם אמפרט פיתרון נוח לבעיית המים החומציים – הזרמתם למי השתיה, ואפילו קיבלו תמורתם כסף!
אולם החל מ-2012 האחים עופר שהיו בעלים של רותם אמפרט לא רצו להיות מעורבים בוויכוח שהתלהט בעניין ההפלרה ולכן הפסיקו לספק את החומצה הפלואורוסיליצית למדינה, ומשרד הבריאות קנה אותה ממקורות בחו"ל.

בהעדר פיתרון אחר למים החומציים רותם אמפרט ככל הנראה נאלצו להזרים אותם כבעבר לבריכות החלחול… אולי הפסקת מכירת החומצה לצורך הפלרה בישראל גרמה לעליית המפלס באחת הבריכות הענקיות ופריצתה ביוני 2017.

לסיכום – מחיר הפוספטים שמייצרים רותם אמפרט אינו משקף את העלות האמיתית שלהם. המחיר אינו משקף את זיהומי הקרקע, המעיינות ומי התהום באיזור הנגב. הוא אינו משקף את הפגיעה בחי בצומח ובאדם בנגב – בפרט במדינה מצומצמת בשטח ובמשאבים. לחלופין, הוא אינו משקף את עודף התחלואה הנגרם מהוספת חומצה פלואורוסיליצית למי השתיה. אומנם יש מחלוקת בעניין זה אבל מחקרים מראים על עליה דרמטית במחלות קשות עקב הפלרה כגון מחלות בבלוטת התריס וסרטן.

הפיתרון לבעית המים החומציים והרעילים אינו הזרמתם למי השתיה. הפיתרון יכול להיות טכנולוגי שלא יצור בעיה חדשה (כמו שיצרו סולקנים הקיימים), או שינוי החקלאות והתבססות על דשנים אחרים.